Πως θα έρθετε στην Σκύρο

 

Η Σκύρος είναι το αγαπημένο μου μέρος.. Και πως να μην είναι άλλωστε! Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ γυρνάω με την πρώτη ευκαιρία!

 

Αρκετοί συνάδελφοι με ρωτάνε πως είναι η ζωή στην Σκύρο τον χειμώνα και γιατί εξακολουθώ να την επισκέπτομαι, παρόλο που μένω στην πρωτεύουσα.

 

Η αλήθεια είναι ότι το νησί μου μ’αρέσει πολύ περισσότερο τον χειμώνα, παρά το καλοκαίρι!

 

Αν και δεν είναι από τα πλέον τουριστικά μέρη με τους τουρίστες να έρχονται κατά δεκάδες, η Σκύρος έχει μια άγρια ομορφιά τον χειμώνα – μια ομορφιά που αν δεν τη δείτε από κοντά, δεν μπορείτε να την καταλάβετε!

 

Πως όμως μπορείτε να έρθετε στο όμορφο νησί μας;

 

Μεταφορά μέσω πλοίου

 

Η μεταφορά μέσω πλοίου είναι η πλέον συνηθισμένη. Για όσους δε το γνωρίζουν, η Σκύρος μας είναι το νοτιότερο νησί των Σποράδων ενώ απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Εύβοια.

 

Από το κεντρικό λιμάνι της Λιναριάς υπάρχει καθημερινή σύνδεση με την Εύβοια και το λιμάνι της Κύμης μέσω της Ναυτιλιακής εταιρείας Σκύρου με το ιστορικό οχηματαγωγό «Αχιλλέας».

 

Το καλοκαίρι τα δρομολόγια πραγματοποιούνται 2 φορές την ημέρα ενώ τον χειμώνα μια.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια μπορείτε να κλείσετε σε όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία ή σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όπως η νο1 στην Ελλάδα ιστοσελίδα για ταξίδια, το Travelo.gr .

 

Μεταφορά με αεροπλάνο

 

Η Σκύρος διαθέτει αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται μέσα στην στρατιωτική βάση, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

 

Από το κέντρο του νησιού απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ταξί και λεωφορεία για τις μετακινήσεις σας.

 

Λόγω άγονης γραμμής, οι πτήσεις εσωτερικού από και προς την Σκύρο είναι επιδοτούμενες.

 

Οι 2 αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια είναι η Sky express από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και η Aegean Airlines από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

 

Σε όλες τις ταξιδιωτικές ιστοσελίδες μπορείτε να κλείσετε εισιτήρια sky express τα οποία συνήθως διατίθενται σε ιδιαίτερα ευνοϊκές τιμές, λόγω της επιδότησης από το κράτος.

 

Από την άλλη, τα δρομολόγια της Aegean Airlines γίνονται με τον στόλο της Olympic Air – και εδώ μπορείτε να κάνετε online κράτηση στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και να κλείσετε το ταξίδι σας στο όμορφο νησί μας.

 

Ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τα πάντα για το ταξίδι σας.

 

Αν δεν θέλετε να μπλέξετε με κρατήσεις αεροπορικών, ξενοδοχεία,κτλ υπάρχουν ταξιδιωτικά γραφεία που αναλαμβάνουν τα πάντα για εσάς, σε ό,τι αφορά το ταξίδι προς την Σκύρο.

 

Πρωτοπόρος στην χώρα μας είναι η εταιρεία airtickets.

 

Μέσα από αυτήν την εταιρεία μπορείτε να κλείσετε τόσο οργανωμένα πακέτα εκδρομών όσο και μεμονωμένα αεροπορικά εισιτήρια.

 

Πληροφορίες για την airtickets μπορείτε να βρείτε σε αυτό το link.

 

Πότε να επισκεφθείτε την Σκύρο

 

Αν επισκέπτεστε το νησί για πρώτη φορά, θα σας πρότεινα να έρθετε από την Άνοιξη ως το Φθινόπωρο, έτσι ώστε να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις υψηλές θερμοκρασίες και τις καταπληκτικές παραλίες μας.

 

Από την άλλη, όπως έγραψα και πιο πάνω, το νησί μας προσφέρει απίστευτη ομορφιά και εξαιρετικά τοπία, ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα.

 

Οπότε η επιλογή της εποχής, είναι καθαρά δικό σας θέμα.

 

Αν σας αρέσει η θάλασσα και θέλετε να κάνετε τα μπάνια σας κάτω από τον καυτό ήλιο, τότε θα πρέπει να κλείσετε τώρα τις διακοπές σας για το καλοκαίρι!

 

Σε αντίθετη περίπτωση, σας περιμένουμε από το φθινόπωρο για να γνωρίσετε ένα διαφορετικό πρόσωπο της Σκύρου!